July 22, 2013

Yeayy ada geng :D

Assalamualaikum..

Tadi dpt tau yg one of my contenders nak join Herbalife ! Yeayy happy for her. Dia buat part time dgn kakak dia. Then dia ckp yg extravaganza next year kat Korea. whattt Korea ? like seriouslyyy ? sumpah best. nak pergi. hope dpt qualified untuk Extravaganza next year. aminnn. that's one of my goal for this year.



July 21, 2013

Mengalami masalah kesihatan ?

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah 13 hari kita berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini. Sepanjang puasa ni saya rasa sangat fresh dan bertenaga sepanjang hari apabila bersahur dan berbuka dengan shake Herbalife. Have you had your shake during sahur ? 

Seperti yang kia tau, pelbagai penyakit telah dialami oleh masyarakat di Malaysia ini cuma ada segelintir daripada mereka yang kurang dan tidak mengambil berat mengenai masalah ini seperti contoh masalah obesiti, resdung, sakit jantung, masalah kulit dan sebagainya. Segala penyakit dalam diri kita adalah berdasarkan apa yang kita makan. Setuju ? Jika kita bertanya pada doktor sekalipun, mereka akan jawab seperti itu. Sering kita dengar 'Eh aku rasa dah gemuk la, aku nak kurus weh' tapi still makan tu makan ni makanan yang tak berkhasiat. Nak sihat tapi mengamalkan cara hidup tak sihat. Memang tak jadi lah kan. Dalam mimpi jelah.

Ni contoh produk yang sangat berkesan untuk mengatasi beberapa masalah  kesihatan :)


p/s : Sesiapa yang ada masalah kesihatan, boleh try consume produk ni. InshaaAllah dapat kurangkan masalah tersebut. 

          Testimoni pengguna :) #repost

July 17, 2013

Selesai di Pejabat Pos :)

Assalamualaikum

Alhamdulillah selesai tugas untuk harini. Tadi pergi Pejabat Pos Bangi dengan ayah. Biasalah nak uruskan hal bisnes baju UTM ni. hihi. Kita tolong-tolong kawan je. Sambutan menggalakkan lah jugak even aku baru start2 bisenes baju ni kan. Dapatlah sikit hasil untung jualan baju ni. Thank you ayah sebab sanggup tolong kakak balut baju semua tu pastu teman pergi pejabat pos. You are the best ayah. Love you hihi :)

Pagi tadi macam biasa sahur dengan strawberry oreo shake. Alhamdulillah sampai sekarang tak rasa lapar and sihat bertenaga. Cuma pening2 sikit sebab masalah rabun ketika memandu. Hmm aku rasa power aku ni dah naikand nak kena tukat cermin mata baru. InshaaAllah nak dekat naik sem nnti aku tukar. Tunggu SALE kat Focus Point ni. hihi.

Ada berita gembira ! yeayyy hihi. Auntie Liza nak order Start Now Pack Herbalife which is contain of F1 shake, Teamix and F3 protein. Alhamdulillah and bersyukur sangat :) Frankly speaking this is my first order from customer. Lagi semangat nak promote kat orang ramai ni. Tadi pun bagi flyers kat kawan2 office ayah kat apartment ni. Hope dapat sambutan baik drpd dorang. Aminn.

p/s : petang ni nak lawat Naim kat Hospital Kajang. Dia kena tahan kat wad sebab demam denggi. #PrayForNaim

July 16, 2013

Welcome Backkkkkkk !

Assalamualaikum :D

Eksaited pulak dah start blogging balik since cuti sem ni kan. Yelah bosan duduk rumah taktau nak buat apa selain baca buku fixi. hihi. Actually ni tengah mcm kekok sikit sebab dah lama tinggal dunia blog. Dulu dulu rajinlah gak update blog bagai semua tu. Since ada masa tu banyak sangat komitmen, terus tinggal blog mcm tu je. sedih haha. So now nak start and aktif balik berblogging :)

Alhamdulillah harini dah hari yang ke-7 kita berpuasa. So far setakat ni saya baru ponteng puasa sehari. Bukan sengaja ponteng okay. Okay nak share sikit pengalaman saya berpuasa setakat ni dengan nutrisi pemakanan yang terhebat which is HERBALIFE. Tahun ni adalah tahun yang pertama saya berpuasa dengan Herbalife since saya start consume produk ni  a few days before Ramadhan. Alhamdulillah saya tergerak hati nak consume produk ni selepas saya nampak perubahan yang berlaku pada kawan saya sendiri. Since tu saya decide nak consume Herbalife. Thanks Haziqah sbb sanggup jadi wellness coach saya sepanjang saya consume produk Herbalife ni.

Sepanjang berpuasa ni memang saya rasa lain sangat dari segi energy dlm diri saya. Pada waktu sahur, saya bersahur dengan shake Herbalife. Saya akan blend shake strawberry or chocolate dengan oat/pisang. Memang sedap saya cakap and family saya pun suka. Mak saya pun tak payah susah pikir nak masak apa untuk sahur sebab kini kami bersahur dengan shake, tamar and air masak sahaja. Alhamdulillah sangat bertenaga dan tahan lapar sehingga berbuka. Untuk berbuka puasa pula, kami akan berbuka dengan shake, tamar and air masak juga di samping sedikit kuih muih. Selepas tarawih, barulah kami akan menjamu makanan lain. Simple kan ? hihi. The best action and solution for Ramadhan for my family :)

InshaaAllah saya sekeluarga akan terus berpuasa dengan Herbalife dan akan konsisten mengamalkan nutrisi sihat ini :) Nutrition for a better life. Selamat berpuasa !

May 6, 2012

Port Dickson :)

assalamualaikum..


hari jumaat lepas n semalam pergi PD untuk family day unit keselamatan SYABAS. sebenarnya kita dijemput oleh auntie kaushar. hehe. teman dia ngan uncle wan. dah lama tak pergi sana so masa kat PD haritu mmg seronok la even tak knl semua org. haha.


oh ye mcm biasa aku mmg snap gambar byk gila guna ipad aku ni haa. hahaha. mostly gambar aku lah kan :p anyway mmg enjoy la. thanks auntie n uncle wan yg ajak kita g sana :) yg syok nye aku naik banana boat weh for the first time. haha. 3 kali tau jatuh dlm air. mmg syiokkkk :D

me with auntie kaushar :D

Port Dickson :3

sunset :)

:)

promote PD. haha

banana boat :D syiokkk

with the beloved auntie and uncle :D


p/s : nak naik banana boat lagi ! tapi taknk duduk khemah lagi bila time hujan ! hihi

April 30, 2012

The Avengers

assalamualaikum..

now dah pukul 2.20 pg. berjaga semata-mata nk tgk MU. mama, ayah n taufiq pun berjaga. haha. mmg satu family semangat MU :) oh yeee, ckgu suhaifah is at my house right now ! unbelievable ? oh please believe it. hehe. dia dtg sini and stay for one night kat rumah aku :) esok nak beronggeng ngan dia :D 

mlm tadi tgk The Avengers kat Alamanda ngan dhanie, emir, faqrul and hisham. tiket pukul 6.45 tp kitaorg masuk lewat sejam. haha. agak rugilah disitu ye. dhanie balik keje lmbt plak tetiba n gerak dr kjg pun pukul 6.30 ptg. mmg lmbt ah smpai kan ? smpai2 je terus jumpa kerat :) tp sekejap je :'( tak puas n aku hope dpt jumpa dia esok. kitaorg masuk cinema lps semayang maghrib n phmlah ak sikit2 cerita tu tp mcm tak puas sgt :(


cerita ni hbs dlm pukul 9 and lps tu terus serbu MPH sbb nak hbskan voucher aku yg ada lg 50 ni. kalau burn syg plak kan. kerajaan bg tuu. mana boleh sia-sia kan :) aku belanja dhanie note book. hihi. kat MPH mmg gila ramai ah smpai nak beratur tu panjang berjelaaaa. keluar MPH dah pukul 10 =='. perut tak isi lagi since tgh gari td. mmg lapar gilaa n mama pesan suruh makan dulu before balik rumah sbb mama tak masak. haha. *mama penat shopping baju raya kat Jalan Tar*

last things i bought using 1 Malaysia's voucher :)

all along the road dhanie yg drive. mmg aku salute ah dia. brani seyh drive kereta manual pergi Alamanda. aku pun tak sampai lg even aku dpt lesen dulu drpd dia. haha. aku mmg penakut :( sampai kajang, kitaorg g mkn kat Malee Tomyam sebelah shell kajang. aku order mihun tomyam. sedapppp :) sian emir order dia tak sampai n aku bglah dia sikit tomyam. hihi. btw, thanks dhanie blanje aku :D sampai rumah pukul 11.15 pm. alhamdulillah had fun with my friends :D 


April 29, 2012

penat tak hilang, berjalan lagi

assalamualaikum..


weekends ni mmg aku sibuk berjalan sana-sini. hee. mmg penat tapi seronok :D alhamdulillah aku still boleh mengisi masa lapang dgn perkara yang berfaedah. penat semalam tak hbs lagi and hari ni pun berjalan lagi. weeee. mula2 hntr aiman balik asrama dia kat bangi then sampai rumah je terus siap2 g melaka pulak.


Amirul Aiman Norazmi :)




last minute plan nk g melaka. mama nak jumpa atuk, nenek n uncle yg hantar maksu balik melaka kat UITM bandaraya. mujurlah melaka tu tak jauh sgt. ayah masa drive kat hiway dah ngantuk. aku nak drive tp ayah tak bg. ape kejadah ? ape guna aku amik lesen ? wuwuwuw. nak nangis. hmm. alhamdulillah sampai jugak kat melaka. hihi. lepas asar, kitaorg g piknik kat tepi sungai yg ada cruise tu. banyak bot lalu n tgk kitaorg piknik. haha. buat muka bodoh jelah kan mkn kat situ.


pemain cilik Malaysia :D

:3

p/s : aku dah biasa kena condemn mcm ni. dah sebati :'(



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...