April 28, 2012

pengalaman baru :D

assalmualaikum..


(introduction yg menyayat hati)
wahhhh kembali ku disini setelah mendapat dorongan dan semangat dr kawan aku (Naqib Syahmi) untuk terus berblog. hihi. thanks wehh. serius dulu aku mls gila nak update blog sume bagai. skarang ni aku akan try merajinkan diri untuk kembali berblog :) sebenarnya ni blog baru. yg lama dah delete. wahaha.


semalam mmg hari aku berjalan-jalan dgn kwn2 :) drpd pg smpai ptg. mmg penat lahh. credits to Dhanie, Izzat Emir n Jeman :) kitaorg pegi naik Broga Hill, pastu mandi kat Sg. Tekala, then pegi alamanda sbb nak beli tiket The Avengers untuk hari isnin, pastu g mcd untuk late lunch. mmg pntlah. especially driver. dia tak dpt lelap mata pun tp kitaorg yg lain ni tidur masa nk g alamanda. haha. penat sbb berendam lama sgtd
 dlm sungai. dah lah sejukkk.


masa naik broga tu kan, mmg agak mencabar lah especially nak ke bukit kedua tu. curam kot. mula2 tu mmg aku gayat nak naik. mcm tak percaya je aku ngah daki bukit yg tinggi n benda2 kat bwh bukit tu mcm semut je. Ya Allah punyalah takut smpai naik pening kepala aku. si Dhanie tu plak asyik stop je. dah tak larat katanya. hihi. yg si dua org emir ngan jeman plak, mmg aku nak kasi pelempang kat dorg. dorg tak tggu kitaogrg pun. melulu je naik atas tinggalkan kitaorg smpai ada sorg pakcik ni tanya, "mana boyfriend awak ?" haha. mmg nk tergelak aku. dorg tak tggu kitaorg :'( tak gentle kan ? hmm. no komen. haha


me n dhanie at broga :) alaa blurr la plak. 

ni gambar candid ==' 

lps panjat n turun broga, kitaorg decide nak mandi kat sg. tekala. masa dlm kereta tu, aku ngan jeman bising gila mcm anjing ngan kucing. haha. kat sg tekala tu pun ramai gak la org. weekends kan. yg aku peliknye kan, nk masuk tu kena byr seringgit. adehh. haha. seringgit je pun. kedekut nk mampus pdhal bukan aku yg byr :p kiatorg mandi kat sg tingkat bape pun aku taktau. jauh gila dorg bwk aku pdhal nk mndi je pun. katanya nk cr port mndi yg best ckit. hmm yolah, aku pun ikut je =='

me, jeman n emir. dorg ni jahat simbah2 air sbb aku tak nk masuk dlm air =='

with dhanie again :3

seronok sgt mandi kat sini tapi air sejuk. aku tak mndi sgt pun sbb segan ngan dorg. haha. dorg ni haa smpai terjun segala bagai. yg paling jahat si jeman tuh ! arghh. siap kau. okay tu je nak cerita. hihi. lain kali nak panjat broga lagi ! nak tgk sunrise plak :)


p/s : kitaorg dah beli tiket The Avengers hari isnin kat alamanda :) weehoo :3


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...